Selverkjennelse
menneskelig vekst
og bedre helse

Nyheter

 • 30.05.2011 Audun Myskja på Djupskolenhjelp

  Vi bygger stadig nye kontakter i et voksende nettverk. Audun Myskja var reisefører på Djupskolen i Fristaten Lucky Næroset ovenfor Moelv 26.05, der H C Medlien, kjent krusedullfilosof, har skapt et eget univers for de utenkte tanker. Senter for livshjelps tanker fikk et sjeldent gehør i denne unike forsamlingen, og det var stort å samvirke med ungdomshelten Øystein Dolmen – se videosnutten lagt på hjemmesiden. www.u8.no/forsiden/djupskolen

 • 14.04.2011 Nyheter fra Senter for livshjelp Les mer her

   

 • 25.02.2011 Bruce Lipton fra The Living Matrix – til Oslo!Bruce Lipton

  Opplev den banebrytende forskeren og forfatteren av "Biology of Belief" og "The Living Matrix" i Oslo! 30. april kan du høre Lipton sammen med Audun Myskja og Steve Bhaerman i en inspirerende foredragskveld.

  Les mer her

   

 • 09.12.2010 Nye musikkutgivelser i 2010

  Musikkutgivelsene i 2010 har gitt et verdifullt tilskudd til de som ønsker musikk som støtte i meditasjon, selvhelbredelse og egenutvikling. Vi anbefaler alle tre CDene på det varmeste.


  Tones from a tombTones from a tomb er tatt opp med Enhetskoret fra kull3, utdanningen i Enhetsterapi, i Emanuel Vigeland-mausoleet. Innspillingen brukes allerede av mange, og beskrives slik: …"gir en unik helbredelsesopplevelse", "klanger fra dypet, til dypet".


  Livstoner er Liv Børsands viktigste verk til nå. Liv har utmerket seg som en mester med syngeboller, og har med denne Cden gitt et meditativt verktøy for alle som er opptatt av lydens helbredende virkning.


  Rolf Magne Schmidt Asser, solist, sanger i Operakoret og eminent saksofonist, har en av Norges dypeste basser. Mange har opplevd hans fyldige, overtonerike stemme som noe av det mest helbredende de har hørt. Hans bruk av tibetanske syngeboller og saksofon sammen med egen stemme skaper et spennende og rikt klangbilde. Resultatet er vakkert og samtidig dyptpløyende – mange har opplevd CD-en som en støtte i fordypning og meditasjon. Denne CD-en skiller seg ut og anbefales på det varmeste for de som er interessert i musikk som verktøy for fordypning og egenutvikling.

  Til butikken
 • 09.12.2010 Nye opptrykk av gamle favoritter

  Audun Myskjas bøker "Den musiske medisin" og "Metodeboka – musikk i praksis" skal trykkes i nytt opplag og blir tilgjengelig fra Senter for livshjelp. Ta kontakt hvis du ønsker å bestille bøkene eller trenger mer informasjon.

 • 09.12.2010 Ny bok fra Audun Myskja kommer snart

  Audun Myskjas nye bok Mer enn mat kommer på Stenersen forlag over nyttår. Boka kan forhåndsbestilles fra Senter for livshjelp. Fra omslaget:

  "Gjennom sine mer enn tretti år som lege har Audun Myskja hjulpet tusenvis av mennesker til å gå ned i vekt, få et bedre forhold til mat eller til å spise mat som gjør dem friskere. Her får du hans beste råd om hva som faktisk virker over tid. Hvis du vil ha en kropp i balanse, med energi og overskudd, nytter det ikke å kaste seg på alle slanketrender. Du må begynne med de helt grunnleggende tingene, med følelsene dine og selvbildet ditt. Hvilke behov er det maten dekker hos deg – kroppens faktiske behov for næring og nytelse, eller dreier det seg egentlig om noe helt annet? Audun Myskja gir deg verktøy som kan hjelpe deg, både mentalt og fysisk. Les om en slankekur som virker, om mat som gir energi og om å finne tilbake til den ekte matgleden."

 • 19.11.2010 Nyhetsbrev november 2010 Les mer her
 • 19.11.2010 Den store alternativmessen på Arena Lillestrøm 21.–23.11.2010

  ...har mange spennende foredrag, og fra Senter for livshjelp vil Audun Myskja holde følgende foredrag:

  Se listen her
 • 24.03.2010 Asanaro til Norge

  Vi er stolte og glade over å ha fått til avtalen med den verdenskjente læreren i Seamm jasani og Boabom, urgamle tibetanske bevegelsesmeditrasjoner, selvhelbredelsesmetoder og selvforsvarssystemer. Han kommer sammen med to av sine fremste medlærere Amlom og Sayani.
  De endelige kursdatoene blir:
  Introduksjonskurs:
  Lørdag og søndag 28.08-29.08 kl 10-17
  Videregående kurs:
  Lørdag og søndag 04.09 – 05.09 kl 10-17

  Se her
 • 20.01.2010 Audun Myskja får Brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2009

  Onsdag 20. Januar kl. 18.00 mottar Audun Myskja prisen på Senter for livshjelp.
  Klikk på knappen for å lese mer om prisen (ekstern lenke).

  Les mer her
 • 08.01.2010 Lege med åndelig perspektiv

  Musiker, forfatter og lege Audun Myskja er gjest i Sølvsuper søndag 10. januar.
  Klikk på knappen for å lese programomtalen på nrk.no.

  Les mer her
 • 29.12.2009 Nytt kursprogram for 2010

  Nytt kursprogram for 2010 er lagt ut.

  se her
 • 29.12.2009 Julemeditasjoner

  Audun Myskja vil ha daglige julemeditasjoner hver morgen kl 07 – 07.30 fram til 06.01.
  Du er velkommen til å delta i disse helbredelsesmeditasjonene.

 • 29.12.2009 Syngebollesalg - Mandag 18. Januar kl 18.00 – 20.00

  Det nye året starter blant annet med et syngebollesalg mandag 18. januar kl. 18.00. Vi har vært så heldige å komme i kontakt med en kilde for de ekte syngebollene som har vært brukt i ritualer og helbredelse i det gamle Tibet. Disse ekte syngebollene er skapt for å skape forvandling av sinnets og kroppens knuter, og dette merker mennesker som prøver dem ut. Denne gangen har vi fått flere sjeldne klenodier med helt spesielle egenskaper. Vi praktiserer "først til mølla"-prinsippet, og ønsker deg velkommen!

 • 29.12.2009 Nyttårsbrev 2010 les mer her
 • 10.11.2009 Opplev Audun Myskja på Tanum Karl Johan 11.november kl.16 Finn din indre kraft

  Audun Myskja presenterer boka "Finn din indre kraft". Hvordan kan du ta i bruk de helbredende kreftene som finnes i oss alle? I tillegg er det en artikkel om og med Audun Myskja og boka "Finn din indre kraft" i ukens utgave av ukebladet Hjemmet; "Helbred deg selv", med Audun Myskja.

 • 10.11.2009 Kommer snart

  Kursprogram for 2010.

  Invitasjon til seminar med Donna Eden og David Feinstein 21. – 22. mai 2010.
  Mer informasjon om dette kommer senere, men hold av datoene!

 • 8.3.2009 Synger når de steller

  Steinkjer-Avisa 5.3.09: Musikk kan få urolige, demente pasienter til å bli roligere. I stell kan man bruke en pleier i stedet for tre, hvis man synger når man steller. Det sier lege og musikkterapeut Audun Myskja.

  les mer her
 • 26.1.2009 Nytt kursprogram er lagt ut!

  Kursprogram for 2009 er lagt ut

  les mer her
 • På vei mot en integrert medisin

  Vi er stolte over den nyutgitte boka av Audun Myskja, På vei mot en integrert medisin, som er utgitt på Fagbokforlaget og kan fåes via Senter for livshjelp (kr 300, se nettbutikken) og i bokhandel (kr 325).

  Boka er den første i sitt slag som er skrevet både for

  • helsepersonell
  • studenter i helse- og sosialfag
  • alternativterapeuter
  • studenter innen komplementær og alternativ behandling
  • andre som er interessert i å lære om en av de viktigste bølgene i det moderne samfunnet.

  Boka er gjennomarbeidet, med oppdatert forskning. Samtidig er den lettlest i formen, med stor bruksverdi og et vell av illustrerende eksempler, intervjuer og praktiske tips. Du kan laste ned utdrag her.

  Si fra om du ønsker den signert!

  les mer her
 • 4.1.2007 Flere lenker

  Lenker til mange interessante artikler er lagt til. Ta en tur innom.

  les mer her
 • 29.11.2006 Høst 2006

  Det har vært en begivenhetsrik høst med mange store oppdrag. Den første internasjonale kongressen i blomstermedisin i Cromer i England i september var en stor opplevelse på alle plan. Dediserte mennesker, dyktige fagpersoner fra 31 land, samlet seg om dr. Edward Bach og hans arbeid med blomsteressenser, som er i stadig vekst verden over. Det var en stor ære å få være taler sammen med anerkjente kapasiteter som Julian Barnard, Richard Katz og Patricia Kaminski. Det var stor spennvidde i bidrag. En japansk lege viste hvordan blodbildet endret seg hos depressive pasienter som tok Bach blomsteressenser. Kongressen fikk en bevegende slutt med beretningen om et prosjekt med blomsteressenser som fokus for psykologisk innsikt og bygging av selvbilder blant sosialt belastede unge indianere i Brasils regnskoger. Dr. Audun Myskjas bidrag blir svært godt tatt i mot, og vi har fått mange nye verdifulle og spennende faglige kontakter verden over. Utbredelsen av blomstermedisin i de latinamerikanske land er et spennende og inspirerende eksempel. Ta kontakt dersom du er interessert i utdanningen i blomstermedisin, som går over tre helger ved Senter for livshjelp.

  Arbeidet med integrering av kreativitet i helsevesenet går stadig framover. Ved Sosial- og helsedirektoratets første konferanse om kultur og helse, kulturbeitet 20.-21. november, var dr. Audun Myskja en av hovedtalerne, og hadde også en forestilling om terapeutisk stemmebruk sammen med musiker og sangpedagog Marie Bergmann, som ble særs godt mottatt.

  Kull 2 i utdanningen i enhetsterapi er i gang med en meget vellykket start med en fin og moden gruppe. Interessen for denne utdanningen har overrasket oss: Vi trodde temaet var for spesielt og utdanningen for krevende. Vi har imidlertid fått en sterk og motivert gruppe som styrker indikasjonen for en videreutvikling av faget med foreløpig målsetting om medlemskap i NNH og godkjenning av utdanningen. Først og fremst er det en syntese mellom egenutvikling og opplæring i fremtidsrettede fagområder, som vi er overbevist om hører framtiden til. Audun Myskja har vedvarende kontakt med terapeutiske miljøer i flere deler av verden, og henter inn viktige erfaringer som gjør det mulig å skape en stadig mer effektiv syntese av de mest virksomme behandlingsprinsipper. Vi har allerede fått flere påmeldinger til kull 3, som gjør det klart at utdanningen ikke bare blir et engangseksperiment, men en mulighet til å utvikle et unikt fagmiljø. Hvis du er interessert i å være med på kull 3, ber vi deg om å melde din interesse.

 • 8.10.2006 Enhetsterapi

  Kull 2 enhetsterapi er nå fulltegnet og vi har fått en lovende gruppe som driver utdannelsen videre i retning av spesifikk opplæring innen energivitenskap, en syntese av de mest effektive teknikker innen komplementærmedisin med terapeutisk bruk av lyd som et viktig element

  les mer her
  Dr. Bachs blomstermedisin - den første internasjonale kongressen i Cromer

  Dr. Edward Bach, grunnleggeren av den moderne bruk av blomsteressenser, som får stadig mer utbredelse, ville ha fylt 120 år 24. september 2006. Han ble bare 50 år, men klarte å utvikle en metode for å fange opp de dypere helbredende virkningene i enkelte blomster og trær som får stadig større betydning

  les mer her
  Syngeboller søker eier

  En underlig ny tråd i Senter for livshjelps eksistens det siste året har vært opptrappingen av arbeidet med syngeboller, som Audun Myskja har drevet med siden 1978, men som først nå begynner å komme inn i allmenn bevissthet. Vi har fått tak i flere århundrer gamle ekte tibetanske syngeboller av topp kvalitet via våre lærere innen feltet.

  les mer her
 • 20.8.2006 Dr. Audun Myskja på God Morgen Norge

  På tirsdag 22. august kan dere se dr. Audun Myskja på God Morgen Norge, TV2, i forbindelse med utgivelsen av boka Blåbær - naturens sterkeste antioksidant.

 • Sommerbrev fra Senter for livshjelp 2006 les mer her
 • Ny CD fra MusiCure med avspenningsinstruksjoner av Audun Myskja

  Avspennings-cd'ene er delt inn i en lang sekvens på knapt 45 minutter som tar deg gjennom de ulike stadier i avspenning på en organisk måte der instruksjonen tar deg dypere og dypere inn mot avspenning, ro og indre stillhet. Det er også en kortere versjon på vel åtte minutter som gir en rask og effektiv avspenning. Cd'en har vært til utprøvning på mennesker med en rekke ulike problemstillinger, fra søvnløshet, smerte, angst og psykiske kriser til kroniske sykdommer med søvnløshet, som Parkinsons sykdom. Aldersgruppen har spent fra barn til gamle. Responsen har vært overveldende positiv - dette er en serie som brukes, ofte daglig. Vi er stolte over å kunne tilby denne cd'en og er sikre på at den vil kunne gi utbytte til mange. For å bestille, gå til nettbutikken.

  nettbutikk
 • Bøker

  Det siste året har Audun Myskja kommet med følgende fagbøker:

  • Metodebok - systematisk bruk av sang og musikk for ansatte i eldreomsorgen. Oslo: Unikum forlag 2005
  • eve med kreft. Oslo: Cappelen 2005 (Skrevet i samarbeid med Kreftforeningen)
  • Den siste song. Bergen: Fagbokforlaget 2006.
  • Blåbær - naturens sterkeste antioksidant. Oslo: Noras Ark 2006.

  Alle disse bøkene kan bestilles via nettbutikken. De to bøkene om musikk i helsevesenet, Metodebok og Den siste song, møter internasjonal interesse, i og med at det mangler metoder for systematisk bruk av musikk for helsearbeidere. Leve med kreft har fått svært god mottakelse av pasienter og pårørende, og Kreftforeningen stiller seg bak boka og dens innhold, noe som viser at det begynner å bli åpning for mange synspunkter som før har vært sett som "for alternative", bare de blir presentert i en solid og balansert ramme.

  nettbutikk

Kontakt oss på

telefon: 64 91 39 90
epost: info@livshjelp.no