Selverkjennelse
menneskelig vekst
og bedre helse

Kurs

NYE DATOER! Kurs i refleksologi til hjemmebruk med Bjørnar Strendo Hjelp til selvhjelp

Bjørnar er utdannet tømrer, helikopterpilot, og refleksolog. Han går nå siste året på Enhetsterapiutdannelsen. Jobber nå fulltid som refleksolog siden mai 2014. Driver egen praksis i Hallingdal både på Ål og Geilo. Bjørnar er også svært aktiv innen langdistanse triathlon.

Kurset er ment som en introduksjon til terapiformen refleksologi. Enkle og effektive teknikker som er lette å utføre hjemme og/eller som påfyll i din praksis som terapeut. Disse kan du bruke til å hjelpe deg selv og dine nærmeste, både lindrende og forebyggende.

Hva er refleksologi?

Refleksologi har sitt utspring i gamle tradisjoner hvor berøring av punkter er praktisert i behandlingsøyemed. Denne praksisen er i senere tid systematisert, videreutviklet og fremstår i dag som en egen behandlingsform - refleksologi. Refleksologen har hele kroppen som behandlingsobjekt og behandler punkter satt i system avhengig av problemets art. En refleksolog benytter i hovedsak egne hender og punktstaver som behandlingsverktøy. Behandlingen retter seg ikke kun mot å fjerne symptomene, men søker også å løse årsaken til problemet. Refleksologisk behandling kan benyttes ved skader, sykdom og hverdagsplager. Refleksologen sender signaler via nervesystemet ved å målrettet stimulere punkter på kroppens hudflater. Punktene ligger i et kartlagt system, og ved å benytte de rette kommandoene stimuleres nervebanene slik at kroppens evne til selvhelbredelse igangsettes.

Hva skiller refleksologi fra akupunktur og akupresur?

I akupunktur og akupresur brukes meridianer og energibaner i kroppen, mens i refleksologi benyttes et egent kartlagt system av nervepunkter over hele kroppen.

Du vil bla. lære om:

 • Den norske modellen av refleksologi
 • Effektive punkter for selvhjelp
 • Samt flere refleksologiske systemer på hele kroppen. Som for eks.
 • Systemet på øret, armene, inndeling av sympatikus og para sympatikus og systemet på magen.
 • Kurset er bygd opp i 3 deler av 1 dag hver. Kl. 10:00 - 16:00 alle dager

  Torsdag 16. november 2017
  Torsdag 7. desember 2017
  Torsdag 25. januar 2018

  Pris: 2600,- (delbetaling: 1600,- før jul, 1000,- etter jul)

  Ved avmelding belastes det kr 250,- i avmeldingsgebyr. Fra 14 dager før kursstart er påmelding bindende, og kursavgift refunderes ikke

  Sted: Senter for livshjelps lokaler, Idrettsvn.20, 1400 SKI